Dubbelt så bra med en lokal!

Oscar Wettersten är fotografen som även erbjuder försäljning, uthyrning och service av fotoautomater. Anna Nilsson, Art Director, levererar kommunikativ form, idéer och illustrationer. Tillsammans delar de arbetsYta i ett industriradhus från Smart Yta. Bådas verksamheter ställer krav på tillgänglighet och … just det … Smarta Ytor. Lösningen blev Smart Yta för detta Smarta par!

– När vi såg annonsen i lokaltidningen för egenägda industriradhus insåg vi direkt att det här kanske var något för oss, säger Jan. Vi har under lång tid funderat på hur vi ska göra med just lokalbehovet. Bra lokaler växer inte på träd när man är ett litet företag. De vi tittade på var oftast för stora eller för små eller helt enkelt riktigt dåligt planerade. Jag fotograferar parallellt med att jag hyr ut och servar fotoautomater så det behövdes plats för en liten välplanerad fotostudio och serviceverkstad. Anna behövde en arbetsplats med skrivbord och ritstation. Att köpa eget istället för att hyra lät verkligen som nytt och ett intressant alternativ. Att äga själv innebär ju större frihet på flera olika sätt.

– Jag tar fram visuella helhetskoncept till såväl grafiska profiler som kampanjmaterial, förpackningar och mässor, berättar Anna. Jag har jobbat med allt från mindre till mellanstora företag, till exempel: Barnombudsmannen, Feministiskt initiativ, Lunds kommun, Rädda barnen och Malmö stad.

– På visningen försökte vi föreställa oss hur vi skulle inreda lokalen och hur den skulle fungera för våra olika behov på allra bästa sätt. Det var spännande att få tänka till och skissa på hur våra verksamheter skulle kunna fungera ihop. Det krävdes noga planering. Men det blev riktigt bra. 

– Garageportarna var ett verkligt plus, tillägger Oscar. Nu kan vi köra in direkt och lasta och lossa i lugn och ro oavsett hur vädret är. Det är viktigt att arbetsmiljön fungerar rationellt. Arbetet måste gå snabbt och det ska vara enkelt att hålla rent, lasta och lossa och vara nära till de stora vägarna. Logistiken är viktig.

– Att dela lokal blev verkligen som vi tänkt oss, tycker både Anna och Oscar. Duktiga lokala hantverkare byggde entresolplanet som utan vidare fick plats tack var lokalens höjd. Eftersom allt var förberett för kök och toalett gick det snabbt att få till det också. Dessutom är grannarna är trevliga och vi hejar på varandra.

”Nu kan vi genomföra fotograferingar på plats i lokalen.”

– Styrelsen i samfälligheten fungerar också väldigt bra och det känns tryggt och säkert att ha lokal på Smart Ytas ”radhusområde”. Egen lokal känns som en bra investering för framtiden och affärerna. Prisvärt och generöst med Yta kan man väl sammanfatta Smart Ytas koncept.

Oscar och Anna verkar nöjda. Lycka till säger vi på Smart Yta.

Så här säger våra lokalköpare

En Smart Yta som behåller värdet

Entreprenören Mattias hittade Smart Ytas lokaler då han var i stort behov av extra lokalyta. "Jag såg det som en investering inför framtiden och ett bra komplement till mina nuvarande lokaler belägna på samma gata." - Berättar Mattias.

Dubbelt så bra med en lokal!

Oscar och Anna är paret som hittat sin nisch. Tillsammans delar de arbetsYta i ett industriradhus från Smart Yta. Bådas verksamheter ställer krav på tillgänglighet och … just det … Smarta Ytor. Lösningen blev Smart Yta för detta Smarta par!

Egen depå på hemmaplan

När MotoGP-fantasten Simon valde att satsa helhjärtat på sin dröm insåg han att det egna boendet inte skulle räcka till. Ett snabbt samtal till Smart Ytas representanter fixade biffen och snart var han igång med att inreda och designa sin nya lokal. Allt byggt för egen maskin.

Innovativa lokaler har ökat vår produktivitet

Byggföretaget MG Bygg har funnit sin perfekta arbetsplats hos Smart Yta i Kalmar. Sedan april har företaget njutit av fördelarna med att äga sina egna lokaler och har märkt en betydande förbättring av produktiviteten.

Stor flexibilitet som lockar

Smart Yta visade sig vara precis rätt för Nisse Hagman, ägare av East Coast Limo.
Han har bedrivit sin verksamhet med exklusiva transporter för privatpersoner och företag sedan 2009, och var tidigare baserad i Färjestaden på Öland

Osäker på om utrymmet räcker till i Smart Ytas lokaler?

Ta på VR-glasögonen och upplev kunder och lokaler i 360° VR.
Har du inga VR-glasögon? Kontakta oss så skickar vi dig ett par.